Äänestä päivää

Pääset äänestys­sivulle äänestyksen omalla koodilla. Koodi on osa äänestys­linkkiä, joten linkin käyttö vie suoraan oikaan paikkaan. Äänestys­sivulla valitse jokaisen päivämäärä­vaihtoehdon kohdalla Jaa / Ei / Tyhjä kuin kansan­edustaja ikään.

Äänestyslinkki on tämän näköinen: https://ppkk.fi/poll/aBcdefGHIjKLmnop1234

Kyllä, Ei, Ehkä

Valittavia vaihtoehtoja on kolme, paremmuusjärjestyksessä: kyllä, ei ja ehkä. Ehkä-vaihtoehdon käyttöä tulee välttää, koska siitä on vähiten apua parasta päivämäärää valitessa. Helppo huttu syödä on, vaan on vaikee vatsalle, sanottaisiin Viipurissa.

Jos mielesi muuttuu myöhemmin, voit vaihtaa valintaasi, mutta vain jos käytät samaa laitetta. Samaa tietokonetta tai kännykkää käyttäessäsi palvelu tietää, mitä tietoja olet muuttamassa. Eri laitteelta saapuva näyttää palvelulle uudelta äänestäjältä, koska tietosuoja-syistä tunniste­tietoja ei oletus­arvoisesti tallenneta.

Tulosten valinta

Eniten Kyllä-ääniä saaneet vaihtoehdot on korostettu. Jos voittavia äänimääriä on monella päivämäärällä, kannattaa näistä valita se, jolla on eniten Ehkä-ääniä lisäksi. Kenties Ehkä-äänet pitäisikin laskea mukaan puolikkaina ääninä?