Tietoturva

Uskottava tietoturva on meille tärkeää. Niin tärkeää, että se oli yksi pää­syistä rakentaa ppkk.fi. Tietoturva merkitsee meille ainakin sitä, että palvelu ei kerää turhaa dataa ja sitä, että tiedot pysyvät tallessa.

Tarvittavat tiedot

Tyhjästä on paha nyhjäistä. Tähtäämme siihen, että käyttäjien henkilö­kohtaisia tietoja kerätään mahdollisimman vähän. Mitä vähemmän tietoja, sitä tietoturvallisempi palvelu. Päivämäärä-äänestystä avatessa täytyy antaa äänestyksen nimi ja päivämäärä­vaihtoehdot. Äänestäjien täytyy antaa nimimerkki, joka näkyy muille äänestykseen osallistujille—tyypillisesti siis oma nimi. Muuta ei tarvita.

Kun käytössä on uusimmat teknologiat, on melko vaivatonta tehdä turvallinen palvelu.

Äänestyksen tunniste

Äänestämään pääsee äänestyksen omalla koodilla. Jos koodi häviää, äänestystä ei enää voi löytää. Tämä on haittapuoli siitä, ettei yksilöiviä tietoja tallenneta. Hyvät puolet toisaalta ovat lukuisat. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, minne tietosi päätyvät. Tietoturva on meillä korkealla tasolla, mutta koska parhaillekin sattuu virheitä, niin on parempi ottaa huomioon tietomurron mahdollisuus: kun tietoja on vähän, tietomurron aiheuttamat vahingot ovat mitättömät.

Pidä siis äänestyksen jakolinkki tallessa, jotta pääset katsomaan äänestyksen tulokset!

Vertailua muihin palveluihin

Vastaavia palveluita on muitakin, mutta tämä taitaa olla ainoa suomalainen. Noudatamme Suomen tietosuojavaltuutetun ohjeita ja EU:n GDPR-säädöksiä. Amerikkalaisilla on hienoja palveluita, mutta niiden käyttöehtojen lukeminen on kovin uuvuttavaa ja lopulta aina löytyy joku kohta, minkä mukaan profilointidataa jossain muodossa myydään mainostajille. Happamia sanoi kettu pihlajan­marjoista